Hva er en Landingsside? 6 gode tips

landingsside
danielaaserud_webaas

Skrevet av Webaas

3. mars 2024

Hva er en landingsside?

En landingsside er en spesifikk nettside som er utformet med ett hovedmål: å konvertere besøkende til handlingstakere. Den er designet for å fange oppmerksomheten til besøkende og oppmuntre dem til å utføre en bestemt handling, som å fylle ut et skjema, laste ned en ressurs, melde seg på et webinar eller foreta et kjøp.

Hovedtrekket med en landingsside er dens enkelhet og fokus på én bestemt handling. Den har vanligvis begrenset navigasjon og visuelt støy, slik at besøkende ikke blir distrahert fra hovedmålet. Dette bidrar til å øke konverteringsraten, ettersom besøkende ikke blir forvirret eller føler seg overveldet av for mye informasjon.

En effektiv landingsside består ofte av følgende elementer:

Overskrift og Underoverskrift: En klar og engasjerende overskrift som formidler hovedbudskapet, etterfulgt av en underoverskrift som utdypet fordelen eller løsninger.
Beskrivelse: En kort og konsis beskrivelse av det tilbudet eller den fordelen som besøkende vil få ved å utføre ønsket handling.
Visuelt Innhold: Bilder eller videoer som støtter budskapet og hjelper med å illustrere produktet, tjenesten eller fordelen.
Fordeler: En liste over de viktigste fordelene med å utføre ønsket handling, for å overbevise besøkende om at det er verdt å delta.
Sosialt Bevis: Anmeldelser, attester eller referanser som bekrefter at andre har hatt positive opplevelser med tilbudet.
Handlingsoppfordring (CTA): En tydelig og iøynefallende knapp eller lenke som oppfordrer besøkende til å utføre ønsket handling.
Kontaktskjema: Hvis målet er å samle inn kontaktinformasjon, inkluderer landingssiden et enkelt skjema som besøkende kan fylle ut.

En vellykket landingsside er resultatet av nøye planlegging, testing og optimalisering. Ved å måle resultater og justere innhold og design etter hvert som du lærer hva som fungerer best for din målgruppe, kan du maksimere konverteringsraten og oppnå ønsket respons fra besøkende.

I sum er en landingsside en kraftig verktøy for å lede besøkende gjennom en definert handlingsbane, og den spiller en sentral rolle i markedsføringsstrategier for å oppnå konkrete mål.

landingsside
1. Fokus på kunden

Se for deg at du er kunden. Hva lurer du på? Hva vil du ha informasjon om?
En landingsside må være klar, konsis og ha tilstrekkelig med informasjon slik at kunden føler at h*n kan gjøre en handling hos deg.

2. God overskrift

En god overskrift er svært viktig. Overskriften vil være et av de første elementene kunden ser. Her må du bruke navnet på tjenesten eller produktet, og sørg for at du har et budskap. Den beste SEO-poengsummen, bør tittelen være den samme som nettadressen.

3. Catchy Innledning

Det du bør vite er at de fleste leser kun innledningen, og skumleser eller blar videre til neste steg.
Derfor bør du være konkret, rett på sak!
Prøv å gi det beste argumentet for produktet ditt.

4. Få frem budskapet!

Du bør bare ha et budskap pr. landingsside, det vil si ett produkt eller en tjeneste per side. Det er da lettere for besøkende å finne all informasjonen de leter etter, og enda enklere å få en konvertering.

5. Troverdighet er et must

På landingssiden bør du ha firmanavn, kontaktinformasjon og adresse slik at besøkende vet at de kan nå deg og at virksomheten din er ekte. Da vil det også lønne seg med kunde anmeldelser eller referanser fra tidligere / nåværende kunder.

Se eksempler på stilige landingssider
Trykk her for å se vårt eksempel på landingsside.

Vi hjelper deg med å sette opp en landingsside!
Bruk kontaktskjemaet nedenfor.

Kontakt oss I dag

Ler mer om…