FAQs

Ofte stilte spørsmål

Hva koster en nettside?

Den totale kostnaden for en nettside bestemmes ut fra flere faktorer. Vanligvis vil en profesjonell nettside hos oss koste mellom 8 590,- og 45 000,- eks. mva.

Få et prisestimat med vår kalkulator

Leverer dere søkemotoroptimaliserte nettsider?

En nettside er ikke nødvendigvis tilrettelagt for søkemotoroptimalisering (SEO). Dette er et verktøy som kan tilrettelegges kontinuerlig, både før og etter at nettsiden lanseres. Vi utarbeider og designer SEO vennlige nettsider. Dette tilsier at nettsidene som vi leverer, alltid er teknisk tilrettelagt for videre utarbeidelse av SEO.

Er det viktig at bedriften har en egen hjemmeside?

En hjemmeside vil alltid være en fordel for en bedrift, i forbindelse med markedsføring av tjenester og produkter. Dette selv om sosiale medier og andre kanaler, også spiller en vesentlig rolle i dag.

Bedriften vil ha større kontroll over en hjemmeside, enn en bedriftsside på Facebook eller andre sosiale mediekanaler. Derimot kan nettsiden benyttes sammen med bedriftens sosiale mediekanaler, for å oppnå den beste markedsføringseffekten.

Hva er WordPress?

WordPress er i utgangspunktet et CMS (et system som styrer innholdet), som nettsider kan bygges videre på. Dette gjør det enkelt for bedriften som eier hjemmesiden, å endre innhold og andre visuelle elementer.

Bruker dere templates "Design Mal"?

Det kommer an på hva du som kunde ønsker. Om vi bruker en mal blir det gjerne rimeligere, men kanskje ikke så unikt som om vi skulle laget alt fra bunnen av.

Er nettsidene dere lager (responsive) mobilvennlige?

Før vi leverer en ferdigstilt nettside, går vi nøye gjennom brukervennlighet og design på både mobil, nettbrett og PC.

Kan jeg redigere nettsiden selv, etter at dere har laget den?

Ja. Når nettsiden leveres, vil du få tildelt din egen bruker ID. På denne måten vil du alltid kunne redigere, legge til og fjerne innhold.

Hva er en Fane?

En fane kan defineres som en enkeltstående side på nettsiden, eller i menyens ulike kategorier.

En nettside med «Forside», «Våre tjenester», «Pris», «Om oss» og «Kontakt», vil eksempelvis inneholde totalt fem faner.

Må jeg ha nok kunnskap på data for å starte nettbutikk?

Det er ikke nødvendig å være teknisk dyktig, for å kunne drifte egen nettbutikk. Om du ikke har erfaring med å vedlikeholde nettbutikkløsninger, kan det derimot være lurt å ha tilgang til support. Våre nettsideløsninger er derfor meget brukervennlige. Det er enkelt å endre produktinformasjon, lagerbeholdning og ikke minst å betjene salg.

Vi leverer norskspråklige nettsideløsninger til våre kunder. Du vil selvsagt få god opplæring, slik at du kan drifte nettbutikken på egen hånd. Du får full teknisk support hos Webaas på både mail og telefon, i alle virkedager fra klokken 07:00-20:00. Vi besvarer alle spørsmål som du skulle ha i forbindelse med nettsiden din.

Er det noen løpende kostnader tilknyttet nettsider?

Det er både direkte og indirekte kostnader tilknyttet driften av en nettside. Noen av disse er:

  • Sikkerhetskopiering.
  • Oppdateringer av system og server.
  • Overvåkning av oppetid og sikkerhet.
  • Diverse lisenser og tredjeparter.
  • Server og domene.
  • Løpende arbeid med å gjøre siden bedre.
  • Endring av innhold m.m.
Må jeg tenke på GDPR og personvern?

Det er viktig å ivareta personvernet på nettsiden i henhold til norske lover og reguleringer. Du bør derfor være bevisst på hvordan du behandler persondata, som registreres via nettsiden. Du kan også gi brukerne tilgang til å kontrollere sine personlige opplysninger selv. Webaas er godt kjent med det praktiske og spesielt de tekniske aspektene rundt GDPR.

Hvordan kan jeg sørge for at jeg har en sikker nettside?

Hacking av nettsider er noe av det verste som kan skje en bedrift. Til og med vi som jobber med det, synes at opprydningen er en forferdelig prosess som har mange fallgruver. Det viktigste tipset vi kan gi, er at du ser til at programvare/system og server er oppdatert til den nyeste versjonen. Du bør også benytte løpende sikkerhetskopiering, og ikke minst virusbeskyttelse.

Hvordan kan jeg jobbe med digital markedsføring selv?

Du kan starte med å skrive ned alle de vanligste spørsmålene som du får fra kundene dine, tenk deg virkelig godt om her. Du vil etterhvert opparbeide deg en liste med spørsmål. Du har da fått en liste med emner du kan skrive om, lage video, innlegg i sosiale medier osv.

Du kan gjerne ty til noen Google søk, for slik å lese litt om markedsføring. Det anbefales at du først setter deg inn i bruk av grunnleggende SEO elementer.

Jeg har nettside som jeg vil få modernisert. Kan dere hjelpe meg?

Vi tilrettelegger nye nettsider, og moderniserer eksisterende nettsider.

Vi holder ikke til i Drammen – kan dere hjelpe oss?

Selvsagt kan vi hjelpe deg. Vi trenger ikke å møtes fysisk for å få opp nettsiden deres. Vi kan ta en prat på E-post, videochat eller telefon, det er alt som trengs for å starte samarbeidet.

Hvor lang tid tar det før nettsiden er oppe og går?

Vi begynner å tilrettelegge nettsiden med en gang avtalen er signert. Utviklingsperioden tar deretter alt fra 2 til 5 uker, før nettsiden er ferdig utviklet og kan publiseres. 

Kontakt-design

Vi tilbyr en uforpliktende og gratis konsultasjon

Kontakt oss I dag