Hvorfor bør din nettside inneha et SSL sertifikat (https:)

ssl
danielaaserud_webaas

Skrevet av Webaas

15. august 2019

Å overse sikkerheten på et nettsted er vanskelig når konsekvensen viser seg å være at Google rangerer nettsiden din lavere enn vanlig. Om ikke nettsiden din inneholder HTTPS vil den bli rangert som «usikker» og derav en rangering som er lavere. Dette vil på sikt føre til endring av antall trafikk til nettstedet ditt. Grunnet et ønske om sikrere surfing på nettet, vil de nettstedene som er sikre bli belønnet.

Innen kort tid må samtlige nettsider følge Google sine retningslinjer, benytte SSL sertifikater. Konsekvensen om nettsiden din ikke gjør dette, er at søkemotoren rangerer nettsiden lavere og at nettstedet ditt derfor blir mindre synlig. På denne måten ønskes det at sikkerheten på internett økes, med utgangspunkt i at Google opplyser besøkende om at det aktuelle nettstedet ikke er sikkert nok. Chrome som er nettleseren til Google, vil med en gang vise en advarsel om nettstedet ikke er trygt nok.

Dette er en advarsel som vises i Chrome om nettsiden ikke innehar et SSL-sertifikat, og allikevel ønsker at du oppgir ditt passord eller kortinformasjon. Google har bekreftet at denne sikkerheten vil bli etterfulgt ved bruk av advarsler på alle nettsider uten unntak. Som følge av dette vil færre kunder over tid besøke nettsiden, og konsekvensen kan bli stor.
Det er derfor viktig at man får etablert dette så snart som overhodet mulig.

En definisjon av et SSL-sertifikat
Et SSL-sertifikat kan defineres som et digitalt sikkerhetssertifikat som er tillagt et bestemt domene for at nettsiden skal kunne defineres som ekte eller ikke.
Nettsiden kan derfor ikke utgi seg for å være noe annet enn det de egentlig er. SSL er forkortelsen av Secure Sockets Layer og tilsier den nye klassifiseringen av digitale sikkerhetssertifikater.
Om en som benytter seg av internett beveger seg inn på et område som er sikkert, og opplyser om privat e-post, betalingsinformasjon eller annen lignende personlig informasjon, vil nettstedets SSL-sertifikat og server aktiveres slik at en sikker kryptert tilkobling blir oppretthold uten hindringer for brukeren.
Brukeren vil kun se et ikon med hengelås som vises i nettleserens statuslinje sammen med en grønn tekst som sier «sikker».

Hvorfor er det nødvendig at en bedrifts nettside innehar SSL?
Det anbefales å installere et SSL-sertifikat til en bedrifts nettsted om synligheten på Google er viktig for nettsidens eiere.

Grunnen til dette er at Google i fremtiden foretrekker å prioritere de nettsidene som er sikre.
Med lave kostnader er det bare et tidsspørsmål før samtlige nettsider uansett må besitte dette sertifikatet.
Om du er sen med å få dette sikkerhetssertifikatet etablert, vil dette som nevnt bety en lavere rangering søkemotoren.

Det er ønskelig at teksten «sikker» sammen med et symbol av en hengelås vises på alle nettsider, men spesielt hos nettbutikker.

Hvordan utføre dette?
Denne prosedyren må utføres av webleverandøren din, og kan ikke utføres av nettsidens eiere alene. Siden det finnes flere ulike sertifikater er det viktig at det tas kontakt med en profesjonell aktør for riktig rådgivning.  Prisene vil variere fra gratis – og til månedlige kostnader.
Om du tar kontakt med oss, hjelper vi deg om du innehar spørsmål uavhengig av om dere er kunder eller har registrert deres nettsted hos oss.

 

Kontakt oss I dag

Ler mer om…