5 Tips for å Skape en Vellykket Nettside

tips-4905013_640
danielaaserud_webaas

Skrevet av Webaas

4. mars 2019

5 Tips for å Skape en Vellykket Nettside

Å ha en solid nettside er avgjørende for enhver virksomhet eller organisasjon i dagens digitale tidsalder. En godt designet nettside kan være forskjellen mellom å tiltrekke seg nye kunder og å miste potensielle muligheter. For å hjelpe deg med å lage en engasjerende og funksjonell nettside, har vi satt sammen seks viktige tips som du bør vurdere:

En av de viktigste elementene på en nettside er kontaktsiden. Denne siden bør være tydelig synlig og enkel å finne for besøkende som ønsker å komme i kontakt med deg. Sørg for å inkludere kontaktinformasjon som telefonnummer, e-postadresse og fysisk adresse hvis det er relevant. I tillegg kan du vurdere å inkludere et skjema som besøkende kan fylle ut for å sende deg direkte meldinger eller henvendelser.

1. Sjekk at Alle Lenker Fungerer

Ingenting er mer frustrerende for besøkende enn å klikke på en lenke og oppdage at den ikke fungerer. Derfor er det viktig å jevnlig kontrollere at alle lenker på nettsiden din fører til riktig destinasjon og fungerer som forventet. Dette inkluderer lenker til interne sider, eksterne ressurser og nedlastbare filer. Ved å opprettholde fungerende lenker, gir du besøkende en sømløs opplevelse og viser at du verdsetter deres tid og engasjement.

2. God Struktur av Innholdet

En velstrukturert nettside gjør det enklere for besøkende å finne det de leter etter. Organiser innholdet ditt på en logisk måte ved å bruke klare overskrifter, kategorier og underkategorier. Dette gjør det ikke bare lettere for besøkende å navigere på siden din, men det kan også forbedre nettstedets søkemotoroptimalisering (SEO) ved å gjøre det lettere for søkemotorer å indeksere og forstå innholdet ditt.

3. Profil og Design

Nettsidens profil og design spiller en avgjørende rolle i å skape et varig inntrykk hos besøkende. Velg en designstil som er i tråd med din merkevareidentitet og som appellerer til din målgruppe. Dette inkluderer valg av farger, skrifttyper, bilder og grafikk. Husk også at en ren og minimalistisk design ofte er mer tiltalende enn en rotete eller overfylt layout. Ved å investere tid og ressurser i et profesjonelt design, kan du bygge tillit og troverdighet hos besøkende.

4. Mobilvennlig (Responsiv)

Med stadig flere mennesker som bruker mobile enheter som smarttelefoner og nettbrett for å få tilgang til nettet, er det avgjørende at nettsiden din er responsiv. Dette betyr at designet automatisk tilpasser seg forskjellige skjermstørrelser og enheter, og sikrer en optimal visningsopplevelse uansett hva slags enhet besøkende bruker. En responsiv nettside forbedrer ikke bare brukeropplevelsen, men det kan også forbedre nettstedets rangering i søkemotorer, da Google prioriterer mobilvennlige nettsteder i sine søkeresultater.

5. Raske Lastetider

Ingenting kan få besøkende til å forlate en nettside raskere enn treg lasting. Sørg for at nettsiden din laster raskt ved å optimalisere bilder, minimere bruk av tunge plugins og velge en pålitelig webhotelltjeneste. Redusering av unødvendige elementer og filstørrelser kan bidra til å sikre en jevn og effektiv brukeropplevelse. Ved å prioritere hastighet, kan du redusere bounce rate og øke sjansene for at besøkende blir på nettsiden din lenger.

Å lage en vellykket nettside krever grundig planlegging og oppmerksomhet på detaljer. Ved å implementere disse seks tipsene, kan du øke sjansene for å tiltrekke deg og beholde besøkende, samt oppnå dine mål online.

Vi hjelper deg gjerne med utvikling av nettside. Ta kontakt med oss nedenfor eller få et prisestimat her.

Kontakt oss I dag

Ler mer om…