Utvikle nettside – Ha et klart mål for nettsiden!

utvikle nettside
danielaaserud_webaas

Skrevet av Webaas

9. juli 2022

Utvikle nettside? Ha dette i bakhodet!

Når du skal utvikle nettside, bør du tenke på hva du ønsker nettsiden skal oppnå. Hvis du ikke har et klart mål med nettsiden, blir det vanskeligere å utvikle nettsiden på en effektiv måte. Skriv ned hva du ønsker å oppnå, og la dette være utgangspunktet for utviklingen av nettsiden.

Brukervennlighet

Fokuser på brukervennlighet. Nettsidens design og navigasjon bør være enkelt og se bra ut, slik at brukerne enkelt kan finne det de leter etter. Husk også å teste nettsiden grundig før du lanserer, for å sikre at den fungerer som den skal.

Vær aktiv på hjemmesiden

Hold nettsiden oppdatert. Ingen liker å komme til en nettside som ikke er oppdatert, så sørg for å holde deg faglig oppdatert og legge ut nytt innhold jevnlig. Det anbefales å publisere en artikkel 1 gang i uken med varierende bruk av stikkord.

Lær deg SEO eller spør om hjelp

Tenk på SEO. For å gjøre det enkelt for brukerne å finne nettsiden din, bør du ta hensyn til søkemotoroptimalisering (SEO) i utviklingen av den. Velg riktige søkeord og bruk dem på en strategisk måte, slik at nettsiden din dukker opp høyt i søkeresultatene.
Les mer om synlighet på Google

Mobilvennlig hjemmeside

Husk mobilvennlig hjemmeside. I dag brukes nettet stadig oftere på mobilen, så det er viktig at nettsiden din er tilpasset for denne bruken. Husk å teste nettsiden på ulike enheter før du lanserer, slik at du kan være sikker på at den fungerer optimalt på alle plattformer.
Sjekk med både PC-skjermen, tabletten og mobilen.

Proff Landingsside

Lag gode landingssider. For å øke konverteringsraten (antall brukere som utfører en ønsket handling, f.eks. bestilling av varer eller påmelding til nyhetsbrev) bør du lage gode landingssider som er enkle og tydelige. Fokuser på én handling per side, og sørg for at det er enkelt for brukerne å utføre denne handlingen.

Sikkerhet av websiden

Ta vare på sikkerheten. Med stadig flere nettangrep er det viktig å sikre at nettsiden din er sikker og beskyttet. Husk å ta regelmessige sikkerhetskopier av nettsiden, slik at du ikke risikerer å miste viktig informasjon ved et angrep.

Ta kontakt med Webaas om du ønsker å få hjelp til å utvikle nettside.

Kontakt oss I dag

Ler mer om…