Hvorfor er en rask nettside viktig?

rask nettside
danielaaserud_webaas

Skrevet av Aaserud

12. juni 2022

Hvorfor er en rask nettside viktig?

Førsteinntrykket du skaper med en rask nettside er svært viktig, fordi det sies at de 10 første sekundene av brukerens tid på nettsiden din er avgjørende for om brukeren blir eller forsvinner. Ifølge Google, så sies det at 53% av mobiltelefonbrukere krysser seg ut av en nettside dersom den bruker mer enn 3 sekunder på å laste. Hastigheten påvirker ikke bare hvorvidt brukeren din blir eller forsvinner, men den er også en rangeringsfaktor Google bruker for å bestemme hvor du blir rangert i søkeresultater. Du bør med andre ord ha en nettside som er både rask og responsiv nok til at brukeren som besøker nettsiden din. 

Uttrykket tid er penger har nok de fleste også hørt. og når det kommer til nettsiden din er dette uttrykket nok så relevant. Hvis du har en generelt treg nettside, vil det være vanskeligere å konvertere brukeren fra kun å være en besøkende til å faktisk bli en ny kunde. I det lange løp vil du mest sannsynlig tape mye penger ved å ha en nettside som ikke responderer på sekundet. Så jo mer hastighets optimalisert du klarer å gjøre nettsiden din, jo flere konverteringer vil du naturligvis også få – om du har jevnt med besøk på siden din.

Hvordan få en rask nettside

Har du gjort et forsøk og laget en profesjonell nettside som dessverre viser seg å være treg, så bør uten tvil ta umiddelbart grep i dag. Hvis du er usikker på om den er treg, finnes det forskjellig nettsider du kan teste dette på eller profesjonelle folk som kan analysere nettsiden din. Det enkleste steget du kan ta til å få en rask nettside er å komprimere alle bildene på siden din. Bildene tar ofte opp mest plass på en nettside med opptil 50%. Bildene kan komprimeres ved å enten gjøres om til en annen filtype eller bruke nettsteder som Jpeg-mini for å gjøre bildet mindre, uten å faktisk ødelegge kvaliteten på bildet. Kanskje finner du også ut underveis at mange av bildene er utdaterte og kan fjernes.

Hvis det kun er et visittkort du ønsker å lage for bedriften din, så kan du vurderer å ta fatt i ferdiglagde templates som ser enkle ut. Jo mer manuell koding på et nettsted, jo tregere kan nettsiden bli om du prøver deg fram uten særlig kompetanse. Det er potensielt også flere bugs på nettsider som består av mye koding.

Konklusjon

Hastigheten på nettsiden din har minst like mye å si som designet, hvis ikke mer. Har du en treg nettside som bruker mer enn 3 sekunder på å laste vil du mest sannsynlig miste de fleste av konverteringene fra besøkene til salg.

Vi anbefaler deg å sjekke hvor rask nettsiden din er. Finner du ut at den er treg bør du starte med å komprimere bildene og eventuelt fjerne utdaterte bilder. Hvis nettsiden fortsatt støter på utfordringer med hastighet og brukervennlighet, så har vi kompetansen til å hjelpe deg.

Kontakt oss I dag

Ler mer om…