Responsiv nettside – Enkelt forklart.

responsiv nettside
danielaaserud_webaas

Skrevet av Aaserud

11. juli 2022

Hva er en responsiv nettside – Enkelt forklart.

En responsiv nettside er en nettside som er designet for å tilpasse seg skjermen til enhver enhet. Responsive website-design (RWD) er en «teknikk» for webutvikling og -design som gjør at nettstedet ditt kan fungere på alle enheter, fra stasjonære datamaskiner til mobiltelefoner og nettbrett. Responsive nettsider er laget ved hjelp av et Responsive Web Design-system.

De fleste CMS-systemer lar deg lage responsivt design (heldigvis)

En responsiv hjemmeside har flere fordeler. For det første er det mer brukervennlig, siden nettstedet ditt vil se bra ut på alle enheter. For det andre gir responsiv hjemmeside deg bedre SEO (Search Engine Optimization), siden Google favoriserer responsive hjemmesider.

Responsiv nettside er imidlertid den beste måten å lage en webside som fungerer på alle enheter. Et responsivt nettsted  gjør at ditt nettsted ser bra ut og er brukervennlig på alle enheter, og det gir deg også bedre SEO. Det kan være litt mer komplisert å sette opp, men det er verdt innsatsen. Det er ihvertfall den beste måten å gi brukerne en god opplevelse, uansett hvilken enhet de bruker.

Et responsivt nettsted er fremtiden for webdesign!

Trenger du hjelp til å lage egen hjemmeside som også er responsiv? Ta kontakt med oss!

Kontakt oss I dag

Ler mer om…