Tjen penger med Google AdSense

Tjen penger med Google Ads
danielaaserud_webaas

Skrevet av Aaserud

26. mars 2023

Tjen penger med Google AdSense på hjemmesiden

Hvis du ønsker å tjene penger på hjemmesiden, kan Google AdSense være et godt alternativ. Ved bruk av Google AdSense kan du tjene penger på reklame og andre typer annonser. For at Google AdSense skal fungere optimalt, bør hjemmesiden ha god trafikk.

2. Bruk av tjenesten Google AdSense Auto Ads

Tjenesten Google AdSense Auto Ads ble lansert for ikke så lenge siden. Når du bruker denne tjenesten, vil algoritmer være avgjørende for plasseringen til annonsene. Algoritmer er også avgjørende for hvilke typer annonser som skal vises på hjemmesiden.

Du kan imidlertid selv bestemme hvilke typer annonser som skal vises på hjemmesiden. Det er også mulig å regulere hva annonsene skal reklamere for. Dette gjør at du har mer kontroll over hva hjemmesiden din skal inneholde til enhver tid.

Autoads google adsense 3
Autoads google adsense
Autoads google adsense 2

3. Tjen penger med Google AdSense ved bruk av AI

Grunnen til at Google AdSense Auto Ads finner frem til de riktige annonsetypene, er bruk av det som kan betegnes som en AI. Dette kan beskrives som en maskinlæringsprosess, som gradvis tilpasser innholdet i annonsene til hjemmesidens målgruppe.

Dette tilsier at Google AdSense Auto Ads fungerer tilnærmet en AI, som gradvis optimaliserer formålet med annonsene. Denne maskinlæringsprosessen bidrar til at annonsene fungerer som en inntektskilde. Det er også enkelt å tilrettelegge for annonsene manuelt ved hjelp av f.eks Ad Inserter.

4. Enkel styring av annonsene på hjemmesiden

En av fordelene med Google AdSense Auto Ads er at tjenesten er enkel å administrere. For å aktivisere annonsen legger du inn en kode i det som betegnes som hjemmesidens header-tag. Det er også mulig å utføre justeringer i Google Ads kontrollpanelet.

Du velger selv hvilke typer annonser du ønsker å bruke på hjemmesiden din. Enkelte annonser dukker opp på hele skjermen, slik at hjemmesidens innhold blir skjult, også kalt pop-up ad. Det kan derfor være lurt å forsøke flere typer annonser, før du justerer innstillingene.

manuell ad

5. Bruk riktige innstillinger for Google AdSense

Før du kan begynne å tjene penger med Google AdSense må du registrere en konto. Etter at du har logget inn, går du inn på Auto Ads. Gå videre til Get Started for å registrere hjemmesidens domene. Deretter vil du motta en kode, som skal registreres i hjemmesidens header.

Har du en hjemmeside hos oss, er det veldig enkelt å legge inn koden, vi hjelper deg også med å legge den inn.

Tjen penger med googld adsense
Hvordan legge inn adsense koden

Google vil godkjenne koden i løpet av en periode på en til syv dager. Når koden er godkjent, vil annonsene aktiviseres i henhold til innstillingene i kontrollpanelet. Du kan registrere din bankkonto for utbetaling når annonseinntektene har nådd 600 kr.

Om du har behov for hjelp er vi bare et tastetrykk unna.

 

Kontakt oss I dag

Ler mer om…