Tjene penger på nettside

Tjene penger på nettside
danielaaserud_webaas

Skrevet av Webaas

29. mars 2023

Tjene penger på nettside – Velg riktig nettside og strategi

Om du er en av dem som ønsker å tjene penger på nett, bør du vurdere å lage en nettside. Det er også viktig å tilpasse nettsiden til riktig formål med en gang. Det er mange ulike nettsider å velge mellom i dag.

Du kan i utgangspunktet tjene penger på nettside ved bruk av flere typer nettsideløsninger og strategier. For å gjøre det enklere for deg, har vi laget en oversikt over 6 ulike typer nettsider, som kan fungere som en inntektskilde.

 

Velg blant 6 inntektsgivende nettsider

1. Velg et nisjenettsted

Mange liker å lese interessante nisjeartikler på nett. Et nisjenettsted kan derfor være et godt utgangspunkt for deg som ønsker å tjene penger på nettside. Dette er vanligvis en blogg som presenterer artikler som handler om et bestemt tema.

Dette kan være temaer som økonomi, reise, interiør, bil og sport. Du bestemmer selv hvor mye du skal skrive om i hvert enkelt tema. Ved å ikke begrense temaet for mye sikrer du at innholdet blir variert over tid.

Både blogg og nisjenettsteder er gode alternativer for deg, som ønsker å øke den organiske trafikken fra dagens søkemotorer. For at trafikken skal bli tilfredsstillende, bør du sørge for at nettsiden presenterer mye variert innhold om det samme temaet.

Etter hvert som nettstedet blir oppdatert med nye artikler, vil du merke at trafikken øker. Når trafikken er god, kan du tjene penger på nettside ved bruk av affiliate markedsføring, displayannonser og sponsing.

Du kan bruke nettsiden til å selge nettbaserte produkter som eksempelvis e-bøker og online kurs. Det er imidlertid ikke alltid like enkelt å tjene penger på et nisjenettsted eller blogg, som er tilpasset nordmenn. Du bør derfor vurdere om du skal tilrettelegge innholdet for en internasjonal målgruppe.

Fem ulike eksempler på hvordan du kan tjene penger via et nisjenettsted:

  • Få betalt for å bruke affiliate linker til nettbutikker
  • Få betalt for hver gang leseren klikker på en annonse
  • Få betalt for å skrive om et aktuelt produkt
  • Gi tilgang til leserne via et betalt abonnement
  • Tjen penger på salg av ditt eget online kurs

2. Bruk av personlig blogg

Det er mulig å tjene penger på nettside der det publiseres regelmessige innlegg, som handler om livet ditt. Dette innebærer at du skriver om egne meninger og erfaringer. Du kan også skrive om hverdagsliv eller hendelser som preger livet ditt.
De tidligere bloggerne Sophie Elise og Emilie Voe Nereng, ble kjent for å dele livet sitt i hver sine blogger. De høye lesertallene førte etter hvert til gode inntekter for begge bloggerne. I dag kan mange av de tidligere bloggerne betegnes som influencere.

Tjene penger

3. Nettside med leadsgenerering

Det er mulig å tjene gode penger på en nettside med leadgen. En slik nettside fungerer på mange måter likt som en sammenligningsside. For å lykkes må du ha en avtale om at leads på nettsiden vil lede leserne direkte inn på bedriftens hjemmeside.

En leadgen-nettside fungerer ved at leserne kan sammenligne både priser og nyttig informasjon om ulike produkter. Leserne skriver inn den nødvendige informasjonen, som sendes videre til bedriften. Deretter kan bedriften ta kontakt, slik at leseren kan motta et pristilbud.

Mange som driver med leadgen-nettsider tar betalt for annonsering av produkter og tjenester. Det er også mulig å tilby de samme tjenestene ved bruk av en klassisk nisjeside eller sammenligningsside.

4. Lag en sammenligningsside

Det er populært å benytte seg av sammenligningssider for å finne de beste tilbudene. Slike nettsider kan også bygges opp som review-sider, der det publiseres oppdaterte forbruker- og produkttester. Målet med slike nettsider er selvsagt at leseren skal finne frem til et produkt som passer.

Slik nettsteder sammenligner vanligvis priser hos flere aktører samtidig. Dette kan være aktører som tilbyr tjenester som strøm, telefon og internett. Det er også vanlig å kunne sammenligne priser på produkter.

Du kan tjene penger på at leseren trykker videre på linken, som du har plassert på nettsiden. Hvis leseren kjøper produktet, vil du få provisjon av salget. Dette fungerer ved bruk av det som betegnes som Affiliate markedsføring.
En slik sammenligningsside vil ofte blir rangert høyt hos Google og andre søkemotorer. Du vil raskt erfare at trafikken til nettsiden vil øke. Mange velger likevel å bruke annonser ved bruk av blant annet Google, for å oppnå et bedre resultat.

Dropshipping Norge

5. Lag en nettbutikk

Nettbutikker er stadig populære blant folk flest i Norge. Du kan derfor tjene gode penger på å investere i en nettbutikk med dropshipping eller eget lager. I nettbutikken kan du selge egne produkter eller benytte deg av dropshipping.

Hvis du velger å bruke eget lager, vil du sannsynligvis bruke mye tid på lager og pakking. Du må også bruke tid på å bygge opp en jevn kundegruppe. Butikkens merkevarer må bygges gradvis opp, slik at du når ut til riktig målgruppe.

For å spare tid kan du velge å lage en nettbutikk som tilbyr produkter ved bruk av dropshipping. Dette tilsier at du ikke har noe med lageret å gjøre i praksis. Produsenten eller en annen ekstern aktør tar seg av forsendelsene ut til kunden.

En av ulempene med drive en nettbutikk med dropshipping, er at du ikke kan kontrollere produktene før de sendes til kunden. Leveringstiden kan også bli lang når produktene sendes ved bruk av dropshipping.

6. Hjemmeside til bedriften

De fleste bedrifter har behov for en informativ hjemmeside. Fordelen med en hjemmeside er at kunden raskt får en oversikt over hvilke produkter og tjenester som tilbys. Mange bedrifter velger å tilby online kurs eller nettbutikk på bedriftens hjemmeside.

Det er også mulig å tilrettelegge for bruk av annonser og annen form for markedsføring på hjemmesiden. Dette må selvsagt tilpasses tjenestene og produktene som bedriften tilbyr. Hjemmesiden kan bidra til at bedriften når ut til flere samarbeidspartnere, kunder og andre aktører.

Velg riktig strategi for å tjene penger på nettside

Du kan bruke en rekke strategier som sannsynligvis vil føre til inntekt på nettsiden din. Vi har funnet frem til syv ulike strategier som er verdt å se nærmere på. Du kan variere bruken av disse strategiene helt til du oppnår ønsket resultat.

1. Bruk av Affiliate Markedsføring

Bruk av Affiliate markedsføring tilsier at du reklamerer for en bedrifts tjenester eller produkter. Deretter får du betalt for hver gang en kunde kjøper produkter og tjenester fra bedriftens hjemmeside.

Du kan gi leserne en rabatt på enkelte produkter og tjenester hos en av dine samarbeidspartnere. Du kan også få en prosentvis del av den totale kjøpesummen. På denne måten tjener både du og dine samarbeidspartnere på markedsføringen.

Slik markedsføring fungerer hovedsakelig i form av både internasjonale, skandinaviske og norske affiliate-nettverk. Disse nettverkene gir tilgang til potensielle samarbeidspartnere. En vellykket markedsføring krever at innholdet tilpasses de tjenestene og produktene som promoteres.

2. Plassering av display annonser

Display annonser kan være løsningen for deg som ønsker å tjene penger på nettside i dag. Denne strategien passer for nisjesider, personlig blogg og sammenligningssider. Før du kan begynne må du registrere deg hos et valgfritt annonsenettverk, som Ezoic og Google AdSense.

En display annonse vises automatisk på nettsiden din. Deretter er du avhengig av at leseren trykker på annonsen for at du skal tjene penger. Det er ikke nødvendig at du skriver innhold som passer til annonsen, for at du skal lykkes.

Slik markedsføring krever at det er mye trafikk på nettsiden din. Hvis trafikken er god nok, vil sannsynligvis flere lesere trykke på annonsene. Dette vil gi deg en inntekt som gradvis vil øke, etter hvert som du får flere lesere.

3. Selge digitale produkter

En annen strategi som kan bruke for å tjene penger på nettside er å selge digitale produkter. Produktene kan være i form av e-bøker eller ulike typer online kurs. I mange tilfeller er det ikke nødvendig å bruke mye tid på å lage innholdet.

Nettsider med mye trafikk vil sannsynligvis oppnå flere salg, enn nettsider med få lesere. Salg av digitale produkter vil kunne gi en god inntekt over tid. Den viktigste fordelen med digitale produkter er at du ikke trenger å bruke tid på pakking og forsendelser

4. Bruk av sponsede innlegg

Sponsede innlegg brukes mye for å tiltrekke nye kunder til nettbutikker og lignende. I mange tilfeller blir eieren av nettsiden kontaktet av eksterne aktører, som ønsker et samarbeid. Hvis du publiserer et sponset innlegg, kan du få både penger og gaver som betaling.

Det sponsede innlegget kan være skrevet av deg eller av aktøren selv. Innlegget kan handle om produktene eller tjenestene som aktøren tilbyr. Det er også vanlig at innlegget linkes til nettsiden der tjenestene eller produktene selges.

For at du skal motta forespørsler om sponsede innlegg, er det viktig at nettsiden inneholder oppdatert kontaktinformasjon. Du kan også registrere deg på nettsider som eksempelvis inzpire.me, for å få kontakt med aktuelle bedrifter.

5. Tilby et abonnement

En annen strategi som kan føre til en jevn inntekt, er å tilby et abonnement til leserne dine. Dette abonnementet kan innebære at leserne må betale for å lese artiklene. Slike abonnement passer gjerne best til nisjesider og lignende.

Det er ikke alltid nødvendig å låse alle artiklene til et abonnement. I stedet kan du tilby et pluss-abonnement til leserne som ønsker å lese artikler med ekstra innhold. For at du skal lykkes med bruk av abonnement, er det viktig at du kan tilby godt innhold.

6. Bruk av leads

De fleste bedrifter ønsker å tiltrekke seg flere kunder. For å klare dette brukes det ofte leads på nettsiden, som sender leseren videre til de aktuelle produktene eller tjenestene. Hvis du har en egen nettside, bør du undersøke om denne strategien passer for deg.

Bruk av leads passer kanskje beste for sammenligningssider og nisjenettsider. Enkelte aktører velger å bruke en nettside som bare er tiltenkt bruk av leads. I dette tilfellet er det viktig at innholdet tilpasses produktene og tjenestene som skal selges.

7. Salg av produkter

En klassisk nettbutikk kan være et godt alternativ for deg som ønsker å tjene penger. Det er fremdeles populært å handle fysiske produkter på nett. Det er ikke nødvendig å ha et stort lager for å lykkes med online salg.

 

Slik lager du en vellykket nettside

Vi har presentert en rekke gode strategier som kan brukes for deg som ønsker å tjene penger på nettside i dag. Det eneste du trenger i starten, er en nettside som kan publiseres på nett. Hvis du er usikker på hvordan du skal lage nettsiden, kan du kontakte oss, så hjelper vi deg.

Mange velger å benytte WordPress til dette formålet. WordPress tilbyr utallige maler som skal gjøre det enklere for deg å lage nettsider, om du skal ha det profesjonelt anbefaler vi alltid en webdesigner og webutvikler til å lage nettsiden din. Hvis du skal bygge nettsiden selv, må du imidlertid ha tilgang til både domenenavn og webhotell.

Kontakt oss I dag

Ler mer om…