Webdesign – Stadig flere bruker en webdesigner

Webdesigner
danielaaserud_webaas

Skrevet av Aaserud

5. august 2022

Webdesign – Stadig flere bruker en webdesigner

Hvis du har behov for en oppdatert nettside, bør du ta kontakt med en webdesigner. Dette er en person som jobber hovedsakelig med både design og innhold, til nettsider.

Stadig flere benytter seg av en profesjonell webdesigner i forbindelse med utforming av nettsider. En profesjonell webdesigner har god kompetanse innen det som betegnes som programmering. Dette er også en oppgave som ofte utføres av en systemutvikler eller webutvikler.

En webutvikler har mye kunnskap om programmering, mens en webdesigner kan mer om utforming av nettsidens design. Arbeidsdagen til en webdesigner kan variere ut fra hvor du jobber.

Hvis du er selvstendig næringsdrivende, kan det være nødvendig å bruke mye tid på markedsføring og kunder. Profesjonelle webdesignere som jobber i store firmaer, kan i større grad bruk tid på både design og utvikling av nettsider.

Arbeidsoppgavene til en profesjonell webdesigner

  • Ferdigstille bestillinger fra kunder
  • Tilpasse skisser, prototyper, skjermbilder og lignende
  • Design av brukervennlige apper og nettsider
  • Overvåke, teste og analysere nettsider
  • Møter og kommunikasjon med kunder

Webdesigneren bør ha en god forståelse for hvem som skal bruke nettsiden, tidlig i prosessen. Slik blir det enkelt å tilpasse nettsiden til kunder, samarbeidspartnere og andre potensielle brukere av nettsiden. Dette er en prosess som krever at det legger stor vekt på brukervennlighet.

En webdesigner bør holde seg kontinuerlig oppdatert på kunnskap og nyheter innen faget. Det lanseres stadig ny programvare og teknikk. Det er derfor viktig at du holder deg oppdatert på hvordan en nettside kan gjøres både brukervennlig og informativ.

Det er også viktig at du har kunnskap om det som betegnes som interaksjonsdesign. Stadig flere webdesignere er utdannet som interaksjonsdesigner i dag. Du kan også ha utdanning som mediedesigner, grafisk designer og front end-utvikler.

Hvor kan en webdesigner jobbe?

Du har utallige jobbmuligheter innen webdesign i dag. Mange webdesignere velger å jobbe som selvstendig næringsdrivende. Du kan også jobbe som ansatt i både små- og store bedrifter. Mange bedrifter har behov for webdesignere i forbindelse med bedriftens nettside.

Viktig med gode egenskaper innen webdesign

Når du skal jobbe som webdesigner, bør du ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. Det er også viktig at du har en god sans for estetikk. En webdesigner bør også være strukturert i forbindelse med sine arbeidsoppgaver. Du bør tåle å jobbe under tidspress og i et høyt tempo.

Velg riktig utdanning

Det er ikke alltid nødvendig med en høy utdannelse, om du ønsker å jobbe innen webdesign i dag. Mange av dagens webdesignere er selvlærte.

Det kan imidlertid være nødvendig med en formell utdanning innen multimedia design, webdesign, grafisk design, programmering eller Mac design. Stadig flere skoler på høyskole- universitets- og fagskolenivå, tilbyr utdanning innen webdesign på ulike nivåer.

Et godt eksempel på #1 rangering på Google

Klikk på bilde for å se resultatet på Google

Kontakt oss I dag

Prioriter kvalitet fremfor kvantitet

Ler mer om…

Velg riktig domenenavn

Velg riktig domenenavn

Domenenavn Både kunder og samarbeidspartnere forventer å finne informasjon om bedriftens tjenester på nett. For at...

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.