Velg riktig domenenavn

velg riktig domenenavn
danielaaserud_webaas

Skrevet av Aaserud

2. august 2022

Velg riktig domenenavn

Både kunder og samarbeidspartnere forventer å finne informasjon om bedriftens tjenester på nett. For at bedriften skal bli synlig på nett, bør du finne et passende navn. Domenenavnet bør representere bedriftens tjenester utad. Et domenenavn bør også brukes i relasjon med både e-post, sosiale medier og nettside.

Et domenenavn kan baseres på foretaksnavn, ditt navn, markedsføringsnavn eller andre navn som kan assosieres med tjenesten som tilbys. Før du registrerer et domenenavn, bør du sjekke at ikke andre eier rettighetene til navnet. Dette kan være i forbindelse med både foretaksnavn, varemerke eller andre rettigheter til navn.

Finn et domene som er ledig

For å finne et passende navn anbefales det at du besøker navnesok.no. Via bare ett søk finner du raskt ut om navet er ledig som foretaksnavn, domenenavn eller varemerke.

Registrer et domene med en gang

Det anbefales at du registrerer et domenenavn før du registrerer foretaket. Det er viktig at du sørger for at ingen andre får tak i domenenavnet, i løpet av denne prosessen. Du kan registrere domene på deg selv, om du ikke allerede har tilgang til et organisasjonsnummer. Det er mulig å overføre det til bedriften senere.

Bruk av domenenavn i samtlige kanaler

Du bør bruke bedriftens domene i samtlige kanaler. Dette tilsier at domenenavnet bør brukes som navn i sosiale medier. Et domenenavn bør brukes som identitet i samtlige kanaler, som brukes i forbindelse med markedsføring.

Bedriftens digitale identitet vil da bli formidlet på samtlige kanaler og plattformer. Slik blir det enklere for både kunder og samarbeidspartnere, å finne bedriften på nett.

Bestill et passende domenenavn

Det er enkelt å bestille et nytt domenenavn til bedriften. I dag kan du velge blant en rekke tilbydere av domenenavn på nett. Du velger selv hvilke tjenester du ønsker å ha med i avtalen. Du kan i utgangspunktet få både e-post og andre tjenester inkludert i prisen.

Slik klager du på et registrert domenenavn

Det er i utgangspunktet ikke lov å registrere et domenenavn som allerede er i bruk. Hvis du likevel oppdager at noen har tatt ditt domenenavn, bør du ta kontakt med domeneklagenemnda. Her er det sekretariatet Norid som hjelper deg videre med å klage.

Kontakt oss I dag

Ler mer om…