7 grunner til at du trenger en WordPress-vedlikeholdsplan

WordPress Vedlikehold
danielaaserud_webaas

Skrevet av Aaserud

11. august 2023

7 grunner til at du trenger en WordPress-vedlikeholdsplan

 • 1. Spar tid og unngå hodepine
  Nettstedet ditt er som bilen din, akkurat som bilen din trenger regelmessige oljeskift og dekkskift, trenger nettstedet ditt regelmessige programvareoppdateringer, kvalitetssikring, feilsøking, sikkerhetsovervåking, sikkerhetskopier osv.Selv om mange webdesignbyråer ikke tvinger deg til å abonnere på vedlikeholdsplanen, betyr det ikke at vedlikehold av nettsteder er valgfritt. Hvis du ikke vil at nettstedet ditt skal bryte sammen igjen og igjen, er vedlikehold av nettstedet obligatorisk. Du kan enten gjøre det selv eller leie en profesjonell til å gjøre det for deg.
 • 2. Hold teknologien oppdatert
  Nettstedet ditt er avhengig av flere forskjellige typer programvare i bakgrunnen – WordPress-kjernen, temaet og flere plugins. Alle disse elementene må oppdateres manuelt minst en gang i måneden. Hvis du ikke oppdaterer all programvaren regelmessig, vil nettstedet ditt til slutt bryte sammen eller bli hacket. Etter å ha oppdatert noe, er det viktig å teste nettstedet med en gang for å sikre at oppdateringen ikke ødela noe som fungerte før oppdateringen.
 • 3. Fiks feil umiddelbart (og forhindre at de skjer i utgangspunktet)
  For store eller sensitive programvareoppdateringer er det best å starte med å teste oppdateringen på en egen server. Dette betyr at du kan teste oppdateringen i et testmiljø i stedet for ditt faktiske nettsted, slik at du kan fikse eventuelle feil i testmiljøet før du publiserer det oppdaterte nettstedet til resten av verden. På denne måten skal ingen noensinne se en ødelagt versjon av nettstedet ditt.
  Når programvareoppdateringene er gjort på det faktiske nettstedet, er det fortsatt viktig å dobbeltsjekke alt for å sikre at designet og all funksjonaliteten fortsatt er intakt. Det er fortsatt en mulighet for at oppdateringene ikke fungerer som den skal på det publiserte nettstedet. I så fall bør nettstedets vedlikeholdsekspert kunne løse problemet veldig raskt.
  Viktigst av alt: Hvis du ikke har en vedlikeholdsplan, husk at kostnadene ved å reparere noe etter at det går i stykker er betydelig høyere enn kostnadene ved å ha en månedlig vedlikeholdsplan for å forhindre at disse problemene skjer i utgangspunktet (for ikke å nevne unødvendig hodepine og tap av potensielle kunder mens den er ødelagt).
 • 4. Forhindre hackere fra å angripe nettstedet ditt (og iverksett umiddelbare tiltak i tilfelle sikkerhetsbrudd)
  Som det første beskyttelsestiltaket bør vedlikeholdseksperten installere en sikkerhetsplugin av høy kvalitet. Dette vil automatisk filtrere ut mange sikkerhetsproblemer.Sikkerhetsplugins er imidlertid ikke perfekte, og sikkerhetsbrudd kan fortsatt forekomme. Dette er grunnen til at det er viktig for vedlikeholdseksperten din å sørge for 24/7 sikkerhetsovervåking og iverksette umiddelbare tiltak når det er nødvendig. Hvis du iverksetter umiddelbare tiltak, kan du blokkere sikkerhetstrusler før de påfører nettstedet ditt reell skade.Hvis du ikke iverksetter umiddelbare tiltak, er det 5 ting som kan skje med nettstedet ditt:1. Det kan bli slettet

  2. Oppsettet og funksjonaliteten kan bli ødelagt

  3. Det kan bli omdirigert til et annet nettsted (vanligvis et upassende nettsted)

  4. Det kan bli injisert med spam-annonser

  5. Verdifull eller privat informasjon kan bli stjålet fra nettstedet ditt

 • 5. Forsikre deg om at nettstedet ditt alltid lastes inn raskt, og gjør hastighetsoptimaliseringer når det er nødvendig
  Når vedlikeholdseksperten utfører den månedlige kontrollen, bør de alltid sjekke hastigheten. Noen ganger, når teknologien endres, må de endre noen få innstillinger for å bringe hastigheten tilbake til der den skal være.Siden webteknologien stadig forbedres, vil det også ofte være fremtidige muligheter for å implementere nye innstillinger, endre plugins/kode, osv, slik at nettstedet ditt blir raskere og raskere. Hvis du ikke gjør disse forbedringene over tid, kan nettstedet ditt til slutt betraktes som tregt sammenlignet med andre nettsteder som holdt tritt med de teknologiske fremskrittene.
 • 6. Lagre sikkerhetskopier for en regnfull dag
  Det er viktig å ha flere kilder til sikkerhetskopier i tilfelle nettstedet ditt går i stykker, blir hacket osv.Serveren din skal alltid ha et etterslep av automatiserte sikkerhetskopier, men det er ikke nok. Hvis hele serveren din blir kompromittert, vil du ikke kunne gjenopprette sikkerhetskopiene uansett.Så det er viktig å ha enda en kilde til sikkerhetskopier, også kjent som «off-site» sikkerhetskopier. Vedlikeholdseksperten din skal kunne ta regelmessige sikkerhetskopier som lagres et annet sted for ekstra sikkerhet.
 • 7. Få tilgang til løpende redigeringer, opplæring og støtte
  Når du har en månedlig vedlikeholdsavtale, bør du også ha tilgang til løpende redigeringer, opplæring og støtte. I mange tilfeller prioriterer byråer sine kunder som er på vedlikeholdsplaner. Dette betyr raskere svar, raskere behandlingstider, rabatter på fremtidig arbeid, osv.Hvis du ikke har en månedlig vedlikeholdsavtale, kan du oppleve lengre responstider, lengre behandlingstid og ingen rabatter på fremtidig arbeid.Bonustips: For optimal effektivitet, få nettstedet ditt designet, utviklet og hostet av det samme selskapet som vedlikeholder det. Dette er fordi de allerede er klar over alle de spesifikke nyansene på nettstedet ditt, som kan bli oversett av andre byråer. Det er også enklere og raskere for byrået å gjøre oppdateringer og feilsøke eventuelle problemer når nettstedet ligger på deres egne servere.

Vi i Webaas skaper prisbelønte nettsteder som driver inntekter. Få et tilbud i dag

Kontakt oss I dag

Ler mer om…